1 ק”ג קמח כוסמין 100% או 70%
3-3.5 כוסות מים פושרים
2 כוסות סוכר
1 כף מלח
4 כפות שמן
2 כפות שמרים
הוראות הכנה:
לערב את החומרים היבשים, להוסיף את המים הפושרים וללוש היטב, עד לקבלת בצק רך ומעט נוזלי. כשהבצק אחיד להוסיף את השמן לאט־לאט, וללוש לבצק גמיש. להתפיח כשעה. בעזרת כף ליצור עיגולים שטוחים, להתפיח מעט ולפזר מלמעלה קוביות עגבנייה ובצל, מעט מלח ושמן זית. לאפות כ־15 דקות עד שהלחמניות שחומות מעט בתחתיתן. בתאבון!