100 גרם שעועית לבנה מושרית ומבושלת למחצה (אפשר משקיות קפואים)
100 גרם שעועית ירוקה
1 חבילת תרד
2 תפוחי אדמה
1 חציל
100 גרם אפונה קפואה
2 קישוא
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
100 גרם פסטה או אורז
להגשה:
1 חב’ גבינת פרמזן מגוררת (לבחירה)
שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
קוצצים דק בצל, פלפלון, פטרוזיליה ובזיליקום. קוצצים לקוביות גדולות את שאר הירקות (ברור כי גזר וסלרי, למשל, חותכים לטבעות. כרוב ותרד קוצצים גס). בסיר גדול מאדים במעט מים בצל, פטרוזיליה ובזיליקום. מוסיפים את שאר הירקות והקטניות למעט אפונים וקישואים. ממשיכים כחמש דקות באידוי איטי תוך ערבוב. מוסיפים את המים, את רסק העגבניות וחצי כוס שמן זית. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים שעה בסיר מכוסה. אם יש צורך, מוסיפים מעט מלח. מוסיפים אפונים וקישואים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מיד אורז או פסטה. מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים דקות אחדות (חמש אם מדובר בפסטה, עשר אם באורז עסקינן) ומכבים את האש. ממתינים עשר דקות לפני ההגשה. מוזגים לצלחות, בוזקים לכל צלחת שפע פרמזן, מוסיפים זרזיף נאה של שמן זית ומגישים.