הרכיבים:
1/5 ק”ג שעועית בובעס מושרית ליממה במים קרים
שמן זית
1 בצל סגול בינוני וקצוץ דק
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מסננים את השעועית המושרית. הקליפה השקופה שלה מתנתקת כעת בקלות (מנתקים אחת אחת). מעבירים את השעועית העירומה לסיר בינוני וממלאים במים עד לכיסוי נדיב של השעועית. מביאים לרתיחה וממשיכים בבישול על אש בינונית בסיר מכוסה. מדי פעם מערבבים. בהדרגה השעועית מתפוררת במי הבישול והתבשיל הופך למחית. ממשיכים בבישול עד לאידוי כמעט מוחלט של המים.
מתבלים במלח ובפלפל, בבצל האדום ובכמות נדיבה מאוד של שמן זית. מערבבים ומגישים פושר או קר.
פטנט: ניתן להכין את המנה עם שעועית רגילה (קטנה ולבנה), אבל אז אפשר לדלג על שלב הקילוף ולעבד את השעועית במג’ימיקס. המהדרין שבמהדרין מביאים לרתיחה את השעועית הרגילה במים רבים, מכבים את האש ומניחים לשעועית להתקרר במימיה. לאחר הקירור מסננים ומסירים בקלות יחסית את הקליפה הדקה, ורק אז מחזירים לסיר, מוסיפים מים ומבשלים עד להתרככות השעועית.