החומרים:
גמבה
עגבנייה
1/2-1 חבילת פטרוזיליה/כוסברה
בצל/בצל סגול
בצל מאודה
2 שיני שום
ג’ריש (בורגול דק)
1/2 כוס גרגירי תירס
1/2 כוס שקדים פרוסים
לתיבול:
2 כפות רסק עגבניות – לבחירה
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון
מעט כורכום
כפית מלח
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
טוחנים בבלנדר את הירקות עד לקבלת מחית אחידה. משרים את הג’ריש כשעה וסוחטים את הנוזלים. מעבירים לקערה את הג’ריש, הירקות, גרגירי התירס, השקדים וחומרי התיבול.
לשים היטב, משהים את התבשיל לכמה דקות.
יוצרים כדורי אליפסה ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
עורכים את הכדורים על גבי מגש ומגישים קר.
לגיוון: ניתן להוסיף קוביות תפו”א מבושלות לכדורי הג’ריש.