החומרים:
11/4-11/2 כוסות שקדים מולבנים טחונים (שקדים אלו טחונים ללא הקליפה)
1/4 כוס תרכיז תפוחים/סילאן/דבש
2 טיפות תמצית שקדים
אופן ההכנה:
בסיר קטן מחממים קלות את הנוזל שבחרתם. שופכים את הנוזל המומס על השקדים הטחונים, מטפטפים תמצית שקדים, ולשים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצרים צורה של כדור, אגס, תות או כיד הדמיון.
לגיוון:
לקבלת מרצפן בצבע חום מוסיפים לעיסה קינמון.
למרצפן אדום מוסיפים מי סלק, לצהוב – כרכום…
מעטרים בציפורן, עלה נענע, פטרוזיליה וכדו’.