בוחרים בטטות קטנות ויפות כמספר המנות הדרושות. מקלפים, מניחים בקערה עם מעט שמן, ובעזרת הידיים מורחים את השמן על הבטטות (ניתן גם למרוח בעזרת מברשת, באופן זה כמות השמן גדולה יותר). אופים בתנור בחום גבוה עד לריכוך. משך זמן האפייה תלוי בגודל הבטטות ובתנור.
בינתיים מכינים את הפסטו:
החומרים:
חבילת כוסברה/פטרוזיליה
3/4 כוס אגוזי מלך או אחרים
2-3 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
מלח, פלפל
טוחנים את העלים, האגוזים (בימות השנה ניתן להכין גם עם גרעיני דלעת או חמניות) והשום. מוסיפים שמן זית וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד של ממרח. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
מוציאים את הבטטות האפויות מהתנור, ממתינים כמה דקות להתקררות, ומהר מהר, לפני שייחטפו… חוצים כל בטטה לאורכה, וממלאים בחריץ שנוצר את מילוי הפסטו.
בהגשה מניחים לכל סועד מנה בצלחתו, ובמרכז השולחן מומלץ להגיש צלוחית עם פסטו לתוספת. כולם ירצו לטבול עוד קצת…
המלצה: הכינו כמות כפולה מהפסטו. הוא ישמש אתכם כממרח נהדר, כתוספת טעם לתבשילים וכרוטב לתפו”א ולירקות שונים.