החומרים:
1 בצל בינוני
2 סלקים גדולים
3 גזרים
3 תפוחי אדמה
גבעול סלרי
כף מיץ לימון – לבחירה
3 שיני שום
1.5 ליטר מים
מלח
מטגנים קוביות בצל במעט שמן עד להזהבה. בינתיים חותכים את הסלקים ואת הגזרים לקוביות ומוסיפים לסיר. חותכים גם את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את המים, את הסלרי חתוך לטבעות קטנות, את מיץ הלימון, את שיני השום חצויות לשניים, וכף שטוחה מלח (אפשר גם פחות, תלוי בהרגל).
מרתיחים ומבשלים במשך כ-40 דקות עד לריכוך מושלם.
טוחנים בעזרת בלנדר-מוט למרקם חלק. אם יש צורך, ניתן להוסיף מים עד לסמיכות הרצויה ולבשל עוד כמה דקות.
בהגשה מפזרים מעל כל מנה פרוסות שקדים, אגוזי מלך שבורים או שמיר קצוץ.
לאוכלי שרויה: ניתן לוותר על טחינת המרק, להוסיף עוד מים ולהעשיר בקניידלעך שבושלו בסיר נפרד.