החומרים לבצק:
2 כוסות קמח מלא/ כוסמין
2 כוסות קוואקר שלם
1/3 כוס שמן
1/3 כוס מים
1ש2 כוס אגוזים קצוצים
3 ביצים
אבקת אפיה
1/4 כוס סוכר /תרכיז תפוחים
החומרים לשוקולד:
1/ כוס סילאן
1/3 כוס יין
1/3 כוס שמן
1/3 כוס מים
3 כפות אבקת חרובים /קקאו
2 טיפות תמצית שקדים- לבחירה
אופן ההכנה:
שמים את מרכיבי הבצק בקערה מערבבים עד לקבלת בצק אחיד, שוטחים בתבנית תנור ואופים בחום 180 מע’ עד להשחמה.
מוציאים את הבצק האוי ומפוררים עד לקבלת תערובת של פירורים.
אופן הכנת השוקולד:
ממיסים על להבה נמוכה את הרכיבים עד לקבלת נוזל אחיד ומומס,
משהים את הנוזל מס דק’ עד לספיגת הטעמים, ויוצקים על תערובת הפירורים.
במידה וחסר מעט נוזל מוסיפים יין/מים.
יוצרים כדורים /רולדה וצמפזרים קוקוס /שקדים טחונים/אגוזים טחונים.
הכדורים נשמרים מעולה בהקפאה!