החומרים:
3 כוסות קמח מלא/כוסמין
1/4 כוס שמן
כפית מלח
כוס מים רותחים
2 כפות חומץ
למשיחה: ביצה
לזרייה: שומשום, קצח, גרעיני חמנייה.
אופן ההכנה:
לשים את רכיבי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד ונוח לעבודה, משהים את הבצק ל-20 דקות במקרר.
מחלקים את הבצק ומרדדים כל חלק לעלה. ממלאים במילוי הרצוי, מגלגלים לצורת רולדה ויוצרים בעזרת סכין רטובה פסי סימון לרוחב.
מושכים ביצה, זורים שומשום, קצח וגרעינים.
אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות עד להשחמה קלה.
רעיונות למילוי:
תפוחי אדמה עם בצל מאודה ושמן זית/בטטה עם אורגנו וזעתר/ פטריות מאודות בבצל/אורגנו, רסק עגבניות וזיתים, ועוד כיד הדמיון.