החומרים:
1 ק”ג קמח מלא/כוסמין
כף שמרים יבשים
22/3 כוסות מי ברז
2 כפות סילאן/דבש
כף מלח
1/3 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
לשים את הרכיבים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
מתפיחים כשעה.
מחלקים את הבצק ל-15 כדורים.
שוטחים כל כדור בעזרת מערוך, ממשיכים עם היד. מחממים מחבת ללא שמן.
מניחים את הפיתה במחבת החמה, מטגנים כל צד כ-4 דקות עד להשחמה קלה, ומגישים חם.
רעיונות לממרחים: שקדייה, דבש, סילאן, טחינה, ממרח־תמרים ועוד.