החומרים: (הכל לפי כוס חד־פעמית)
- כוס וחצי ‘פלאפ’ – שאריות מסינון חלב.
- כפית מלח
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפיות אבקת שום
- כפית מיץ לימון
- 1/4 כוס מים
- 3/4 כוס קמח (מלא)
- ניתן להוסיף תבלינים כמו זעתר, אורגנו, כוסברה ועוד.
אופן ההכנה:
- לחמם תנור לחום בינוני, לעבד את כל החומרים במעבד מזון, העיסה נשארת דביקה יחסית.
- לשטח על נייר אפייה דק דק ולאפות כ־10 דקות או עד שהשוליים משחימים מעט.
- לחתוך לריבועים ולצנן. הקרקר מתקשה לאחר הצינון.