מהי דלקת.
כל מחלה וכל כאב שאנו חשים קשור בדרך זו או אחרת לדלקת.
יש לעשות אבחנה בין “דלקת רגילה” שנגרמת בעקבות כוויה במטבח, נפילה , פעילות גופנית וכדומה מתפתחת אדמומית האזור הפגוע הופך להיות רגיש למגע .
בנסיבות אלה הדלקת עוזרת לנו להחלים .לדוגמא חתך מסכין מזוהם חיידקים הנמצאים על גבי הסכיןחודרים לחתך, אם לא יסולקו במהירות יכנסו לזרם הדם ועלולים לגרום למות חלילה.
כאן נכנסת מערכת החיסון לפעולה מזהה את החידקים כגוף זר ומשגרת מתקפה לעצירת הזיהום נכנסים תאי דם לבנים מאתרים את התוקפים ומשמידים אותם,
הדלקת שולחת איתות לגוף שיצמיח תאים חדשים הפצע מגליד ולאחר מספר ימים הדלקת נעלמת לחלוטין. מנפלאות הבורא יתברך.
דלקת כרונית היא סיפור אחר לגמרי.
היא לא עוברת במהירות , דלקת כרונית לנפיחות נוקשות וכאבים שאינם חולפים.
אבל יש תקווה ניתן לשפר את המצב במסלול הרפואה המשלימה.
הדלקת בראי הנטורפתיה.
מהם הסיבות לדלקת.
הסיבות לדלקת הם לרוב חוסר איזון תזונתי, או חסרים תזונתיים ולעומת זאת הגורמים לדלקת הם אירועים שמעוררים את הדלקת ומאיצים אותה .
מה עלינו לעשות ? להבין מהם האירועים שגרמו לדלקת ולצמצם את החשיפה אליהם. למשל אלרגיה למזון הקפידו להימנע מאכילת המזון שגורם לאלרגיה.
הגורמים העיקריים לדלקות.
הזדקנות– האצת הפירוק של ריקמות הגוף, לכל גוף יש קצב אישי משלו המושפע מגניטיקה משפחתית, תזונה, מתח נפשי, אורח חיים, תדירות זהומית.
זיהומים–זיהומים מעוררים גוף תהליכים דלקתיים עד י התשה של מערכת החיסון.
בעעזרת תזונה נונה ומתאימה אנו מגבירים את יכולתה של מערכת החיסון.
פגיעות ופציעות גופניות-פגיעות ופציעות חוזרות ונשנות כתוצאה מפעילות גופנית הופכות במשך הזמן לדלקת כרונית, היו זהירים והתנהגו בכבוד לגופכם, ונשמרתם מאוד לנפשותכם.
גורמים סביבתיים –גורמים סביבתיים כמו עישון ו גורמים מזהמים אחרים עשן ממכוניות, חשיפה לקרינת טלפון סלולרי,מיקרוגל, כוויות שמש מקרינהעל סגולית.
והחשוב מכולם- תזונה.
תזונה–גורמים עיקריים למצבים דלקתיים:
אלרגיות ורגישות למזון.
חוסר איזון תזונתי וחסרים תזונתיים-
השמנת יתר כן כן מגבירה א ת החומרים מאיצי הדלקת .
סכרת- רמה גבוה של סוכר בדם.
רמה נמוכה של ויטמין c גורמת לדליפה של דם מכלי הדם.
רמות נמוכות של נוגדי חימצון ( זרעי ענבים, כורכום,אצות,פירות יער ועוד.)
צריכת שמנים לא מאוזנת ולא נכונה,
המזון והדלקת
המזון שאנו אוכלים מספק לנו את אבני הבניין של מערכת ההחיסון שנלחמת נגד דלקת .
מערכת החיסון תמיד עומדת על המשמר לבדוק אם גורם זר חודר לגוף ומייד תוקפת ומסלקת את האויב.
כאשר מערכת החיסון פועלת כנדרש הגוף שלנו שמור אלה מה כאשר מתרבים גורמי הדלקת שמפעילות וגורמים לדלקות חוזרות ונשנות מערכת החיסון מתעייפת ומגיבה פחות ופחות טוב .
ובכן מה עושים-
בודקים אלרגיות למזון ונמנעים מלאכול מזונות אלולפחןת למשך שלושה שבועות ולחזור אליהם בהדרגה אם האלרגיה או הרגישות ממשיכה להפסיק לצרוך מזון זה.
והעיקר לשמור על האיזון התזונתי-__
אבני הבניין של בריאת טובה__
אנו זקוקים לחלבון – החלבון משמש לבניית הגוף – לשרירים, איברים פנימיים, בלוטות עצמות , שיניים ואפילו לדנ”א.
חלבון טוב מצוי בדגים, בשר אורגני, קיטניות, זרעונים.
אנו זקוקים לשומנים טובים- השומנים מסייעים ביצירת דפנות התאים, ומפקחים על כניסה ויציאה של חומרים מהתאים והכי חשוב לענינינו – השומנים יוצרים את אבני הבניין של גורמי הדלקת.
צריכה של שומנים טובים כגון שמן זית, שמן שומשום, שמן קוקוס, אומגה 3. הם נוגדי דלקת מעולים לעומת השומנים מאיצי הדלקת שהם אומגה6, שומני טרנס,שומנים מבעלי חיים, מאכלים מטוגנים, שומן רווי,.
לכן תבלו את המזון שלכם בשמנים טובים והמנעו משומנים מזיקים ומאיצי דלקת.
אנו זקוקים לפחמימה מלאה וליסיבים תזונתיים-
הפחמימה מספקת לגוף את האנרגיה לה הוא זקוק, הפחמימה הטובה לנו היא פחמימה מורכבת שהעיכול שלה איטי ומספק לגוף אנרגיה לאורך זמן ותחושת שובע לאורך זמן.
הפחמימה המלאה מספקת לנו גם סיבים תזונתיים שמשפעלת יותר טובאת מערכת העיכול וגם יודעת להלחם במצבי דלקת לעומת הפחמימם הפשןטה וחסרת הסיבים התזונתיים שמלבה את הדלקת.
וכמובן שהמכונה המשוכללת שלנו הגוף שלנו זקוק גם למינרלים וויטמינים המכילים נוגדי חימצון . הפירות הירקות זרעונים קיטניות מלאים בנוגדי חימצון שיודעים לווסת את התגובות הדלקתיות בגוף שלנו.
הטיפול הקונבציונלי לעומת הטיפול הנטורפתי
הטיפול הרגיל לטיפול במצבים דלקתיים הוא על ידי טיפול תרופתי- נוגדי כאבים או תרופות סטרואידיים.
התרופות נוגדי הדלקת כאשר הם נלקחות לעיתים רחוקות מפיגים את הכאב אך כשהם נלקחים בפרקי זמן ממושך כמו במצבי דלקות כרוניים עולה סיכוןלסבל מתופעות לוואי קשות כמו כיבי עיכול מדממים.
מה קורה כאשר הרופא המטפל ממליץ על טיפול בסטרואידים תרופות אלו הם בעצם חיקוי כימי להורמונים. טיפול ממושך בתרופות אלו מחולל בגוף ובאופן מיידי את שביתת תגובת מערכת החיסון משמעות הדבר שמערכת החיסון שבאופן טבעי נלחמת במצבי הדלקת מושבתת כמה נורא הדבר ובנוסף לכך יגרמו תרופותאלו להפרעה בחילוף חומרים, מפחיתה את הרמה של ויטמין D וסידן בגוף.
הטיפול הנטורפתי-
תזונה נוגדת דלקת- עשה טוב.
אכילהשל מזון טרי ומגוון מזון לא מעובד או שעבר שינויים גינטיים ללוא תוספות מיותרות כגון סוכר, משפרי טעם, מייצבים,.
הרבו באכילת דגים המכילים אומגה 3.
הרבו באכילת ירקות רצוי בצבעים שונים מכילים נוגדי חימצון, ויטמינים ועוזרים לנו להילחם בדלקת.
השתמשו בשמנים טובים מכבישה קרה כמו שמן זית, שמן קוקוס, שמן זרעי ענבים.
הרבו בתבלינים כגון כמון ,כרכום נוגד דלקות בעוצמה, פלפל שחור ןפפריקה.
הרבו בשתיית מים מדי שעה וס אחת.
סור מרע-
המנעו מירקות ממשפחת הסולניים- עגבניה, חציל, תפוח אדמה ופלפל.
המנעו מסוכרים מעובדים סוכר לבן, סירופ תירס, ממתיקים מלאכותיים.
המנעו משתיית משקאות מוגזים.
המנעו מצריכת מוצרי חלב ובעיקר חלב ניגר.
ולסיכום אכילת מזון טבעי אורגני והמנעות ממזונות מזיקים יכול לעזור לנו במצבי דלקת הדרך ארוכה ולא זבנג וגמרנו כמו בתרופות הקונביציונליות אבל זוהי הדרך הנכונה שבה הלכו אבות אבותינו ולא שמענו שהם סבלו מדלקןת.
אכילה נכונה היא ערובה לבריאות טובה.