החומרים לפאי:
1/2 כוס שמן
כוס מים
כפית שטוחה מלח
1/2 3 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
החומרים למלית:
4 גזר
4 קישוא
2 בצל
פטרוזיליה/כוסברה
2 ביצים
2 כפות שמן
כף שטוחה מלח
אופן ההכנה:
לשים את רכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
מרפדים תבנית אפייה עגולה בקוטר 290mm. הכמות מספיקה גם לשמונה תבניות מאפינס אישיות.
שוטחים מעט בצק סביב דפנות התבנית (כדוגמת פאי).
בעזרת מזלג יוצרים חורים במשטח הבצק המרודד.
אופן הכנת המלית:
מגרדים את הירקות, מוסיפים את יתר הרכיבים. אפשר לתבל בפלפל שחור/חוואיג’/כמון.
יוצקים על המשטח המרודד ואופים כ-20 דקות עד להשחמה יפה. ניתן לאפות 8 דקות נוספות בגריל.
לכבוד חנוכה מוסיפים מלמעלה כוס גבינה צהובה מגוררת וזיתים אופטריות, ואז אין צורך באפייה בגריל.
מגישים חם.