החומרים:
ק”ג קמח מלא/כוסמין
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות מיץ לימון
כף תמצית וניל ביתית
כוס סוכר חום או 1/2 כוס סילאן
1/4 כוס שמן קנולה
2 כפות שמרים יבשים
2.5-3 כוסות מים פושרים.


אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמים את השמרים, הקמח, ויתר הרכיבים מלבד השמן. לשים היטב עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
משהים את הבצק למנוחה של 10 דקות.
מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עוד כ־5 דקות נוספות.
מתפיחים את הבצק שעה וחצי, מידי חצי שעה מכווצים את נפח הבצק על־ידי לישה.
מכדררים לכדורים בינוניים, מתפיחים 20 דקות נוספות.
אופים בתבנית תנור בחום 220 מעלות.
משך האפייה כ־15-25 דקות עד להשחמה קלה.
מכסים את הסופגניות מיד עם הוצאתן מן התנור. מזריקים לתוכן או מעליהן סילאן ודבש.
לגיוון: ניתן להכין סופגנייה בצורת כעך ועוד כיד הדמיון…