החומרים:
1 קופסת שימורים לבבות דקל
1 קופסת זיתים מגולענים
4-5 שיני שום פרוסות
כוס עשבי תיבול קצוצים כוסברה/שמיר/פטרוזיליה – אפשרי לשלב
1/2 כפית כורכום
2 כפות שמן זית
כפית מלח
3 פרוסות לימון – לבחירה
אופן ההכנה:
מבשלים את הזיתים כ -10 דקות ומסננים אותם מהמים המרירים. חוזרים על התהליך 3 פעמים.
מעבירים את הזיתים ולבבות הדקל לסיר. ממלאים במים עד לגובה הזיתים, מוסיפים את יתר המרכיבים מלבד השמן. מבשלים כ -30 דקות על להבה נמוכה עד לאידוי הנוזלים.
מתבלים בשמן ומלח ומשפרים טיבול לפי הצורך.
ניתן לבשל את הזיתים עם חלקי עוף!