לבצק:
כשני כוסות קמח מלא
חצי כפית סודה לשתיה
כפית מלח
רבע כוסס שמן זית
חצי כוס מים קרים
חומץ או מיץ לימון
ארגנו יבש
למילוי:
ברוקולי
עגבנייה
שני שיני שום
ארגנו או רוזמרין
פלפל שחור
מלח
כוס קשוי מושרה לילה
שני כפות קונפלור
גרידת תפוז
גרידת לימון
כף שמרי בירה
1.שמים קמח בכערה מוסיפים מים, מלח,שמן ואורגנו.
שמים את הסודה לשתיה על כף ושופכים חומץ מעל.
הסודה צריכה להתחיל לבעבע. צריך להמשיך להוסיף חומץ עד שלא תישאר אבקה של סודה בתוך הכף.
מוסיפים את הסודה המבעבעת לקמח,
מקמחים את השולחן ולשים את הבצק במשך כמה דקות.
ושמים אותו לנוח במקרר.
- קוצצים ברוקולי.
- מחממים קצת שמן זית במחבת, ומוסיפים למחבת ברוקולי,מטגנים כמה דקות.
- מוסיפים קצת מים ומאדים את הברוקולי
- קוצצים את העגבנייה
- מוסיפים גם למחבת. מוסיפים את התבלינים.
- שמים את הקשיו המושרה בכלי של בלנדר
- מרסקים עם חצי כוס מים עד לקבלת מרקם אחיד, מוסיפים את הקונפלור גריד לימון ותפוז ושמרי בירה.
- מוסיפים למחבת מערבבים ומבשלים עוד חמש דקות. מערבבים מדי פעם.
- משמנים קצת את התבנית לקיש ומסדרים את הבצק בתבנית.
- מהדקים אותו לדפנות גם חיה ביתי הקטנה מכינה קיש קטן
- אופים את הקיש בתנור שחומם לחום 180 מעלות מראש כ10 דקות
- מוצאים ומוסיפים את המילוי
- אופים עוד כ20 דקות עד לאפיה מלאה של הבצק