מצרכים לכ-35 עוגיות.
ארבע כוסות (520 גרם) קמח מלא
ארבע כפות קורנפלור
כוס וחצי (230 גרם) סוכר חום
כוס שמן קנולה
חצי כוס (90 גרם) שמן קוקוס
כוס מים
שוקו ציפס
שתי כפיות סודה לשתיה
מיץ מלימון אחד או חומץ
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים חוץ מסודה (אני גם שומרת כוס קמח בצד במידה ולא נצטרך את כל הקמח).
קמח, סוכר, קונפלור, ושוקו ציפס.
- מוסיפים את השמנים (ממיסים את השמן קוקוס ) והמים.
- בכלי קטן שמים את הסודה לשתיה וסוחטים עליה את הלימון.
הסודה צריכה לבעבע ואז מוסיפים אותה לקערה ומערבבים את הבצק היטב.
בהדרגה מוסיפים את הקמח מהכוס ששמרנו בצד – עד לקבלת בצק נוח לעבודה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות
5. יוצרים עוגיות שטוחות ומסדרים אותן על מגש אפיה - אופים כרבע שעה. מצננים ומעבירים לקופסה.
טיפ: בחלק מהעוגיות הוספתי קצת אבקת קקאו וכך יצאו לי עוגיות בשני צבעים (כן, העוגיות השחורות הן לא אלו שנשרפו: )