מצרכים לחמש פוקצ’ות
לבצק:
320 מ”ל מים (כוס וחצי)
חצי כוס שמן
600 גרם קמח מלא (כארבע כוסות)
כפית וחצי סוכר
כפית מלח
שלושת רבעי כוס מחמצת שאור
תוספות:
גמבות אפויות בתנור וקלופות
חציל מטוגן או אפוי בתנור
בצל חתוך לטבעות
עגבניות שירי חצויות או עגבניות רגילות.
שמן זית
זעתר
- בקערה מערבבים שאור, כוס מים, חצי כוס קמח וכפית וחצי סוכר. משירים לכשעה וחצי במקום חמים.
- מוסיפים מלח, שמן, חצי כוס מים ואת הקמח הנותר. לשים עד לקבלת בצק אחיד ומשאירים להתפחה ללילה (8-9 שעות בחורף בקיץ מספיק גם 5-6 שעות).
- מרדדים את הבצק לפוקאצ’ה.
- מסדרים את הירקות מלמעלה
- מפזרים מלח גס
- שופכים שמן זית ומתפחים עוד 20 דקות.
- אופים בחום בינוני כחצי שעה.
- על פוקאצה מוכנה מפזרים זעתר ואפשר גם להוסיף עוד קצת שמן זית