לבצק:
100 גרם שמן קוקוס שני שליש כוס
50 גרם סוכר (קצת פחות מחיצי כוס)
150 גרם קמח כוסמין לבן אורגני (כוס ושני כפות)
חצי כפות סודה לשתייה
מיץ מלימון
שתי כפות רסק תפוחי עץ
שתי כפות מים
למילוי גבינה:
קרטון קרם קוקוס (קופסת קרטון ירוקה) קר מאוד
גבינה לבנה פרווה
שליש כוס סוכר חום
חצי חבילה אינסטנט פודינג
גרידה מחצי תפוז
- מקציפים שמן קוקוס עם סוכר.
- מוסיפים רסק תפוחי עץ ומים ומקציפים עוד קצת
- מוסיפים קמח. בכלי קטן שמים את הסודה לשתיה וסוחטים עליה את הלימון. מוסיפים לקערה.
- מרדדים את הבצק לעובי של חצי סנטים ואופים כ-15 דקות.
- מוציאים מהתנור וחותכים בגודל התבנית. את שאר הבצק מפוררים.
- פותחים את הקרטון של קרם קוקוס ושופכים ממנו חצי כוס נוזל שקוף. את כל השאר מקציפים במהירות גבוהה עד להיווצרות קצפת יציבה
- מוסיפים סוכר ופודינג תוך כדי הקצפה
- עוצרים את ההקצפה ומוסיפים לקרם הקוקוס את הגבינה שהכנו מראש ואת גרידת התפוז.
- מסדרים את הבצק בתבנית אפייה ושופכים מעל את “גבינת התפוז” שלנו.
- מפזרים מעל את הבצק המפורר ונותנים לעוגה לנוח כשלוש שעות במקרר או שעה במקפיא.
מתכון לגבינה פרווה
מצרכים:
700 מיליליטר חלב סויה ללא סוכר
מיץ מלימון שלם
חצי כוס מים רותחים
בסיר מביאים לסף רתיחה את חלב הסויה.
בכוס מערבבים מים רותחים עם מיץ לימון ומוסיפים לחלב (לאחר שהחלב הורד מהגז) – שלוש פעמים בהפרש של 10 דקות בין פעם לפעם.
לאחר כ-20 דקות פורסים חיתול בד מעל קערה גדולה ושופכים לתוכו את תוכן הסיר.
מרימים את החיתול מעל הקערה ונותנים לנוזל לנזול. סוחטים ומעבירים את תוכן הבד לבלנדר. בחיתול אמורה להישאר גבינה די יבשה. אם זה לא קורה והנוזלים לא נפרדים עד הסוף אז אפשר לטחון גם כך אבל אז כבר אל תוסיפו עוד נוזל
מוסיפים לגבינה שבבלנדר כשליש כוס מהנוזל שבקערה וטוחנים. הגבינה אמורה לצאת במרקם של גבינה לבנה. אם יש צורך אפשר להוסיף עוד קצת מהנוזל.