החומרים:
2 כוסות חומוס מונבט
2,3 בצלים קצוצים
כ3 כפות שמן זית או קוקוס
2 תפו”א חתוכים
2 גזרים חתוכים
2 קישואים חתוכים
צרור עלי פטרוזיליה ו-או סלרי קצוצים
דלעת בגודל כף יד חתוכה
חציל חתוך-לבחירה
ככוס מים
מלח ותבלינים לפי הטעם או:
כפית כורכום
כפית פפריקה
כפית פ.שחור
הוראות הכנה:
**לחומוס *משרים במים לילה. אם מנביטים שוטפים היטב תחת זרם מים
ומעבירים לשקית מחוררת {אפשר ב”שקון” של תפו”א} תולים במקום קריר ומאוורר למשך
כיומיים. מרטיבים במים פעם-פעמיים ביום. ברגע שרואים נבט מציץ ניתן להכניס
למקרר.
מרתיחים את החומוס ושופכים את המים והגזים. אם החומוס לא מונבט מבשלים במים
שעה. עד להתרככות חלקית.
בסיר רחב מטגנים את הבצל ומוסיפים את החומוס והירקות המים והתבלינים מערבבים
ומבשלים כשעה. עד להתרככות.