החומרים:
1 חבילת (1/2 ק”ג) גרגירי כוסמין
כ־1/2 כוס מים
⅓ כוס שמן זית
כף (10 גרם) מלח
1/2 1 (15 גרם) כפות סוכר (לא חובה)
כף (4 גרם) שמרים
הכנת הנבטים
- משרים גרגירי כוסמין בכלי עם מים. המים צריכים לכסות את הגרגירים בכשני ס”מ.
- לאחר שמונה שעות מסננים את הגרגירים ומשאירים בכלי שטוח לעוד יומיים הנבטה. את הנבטים צריך לשטוף ולסנן פעמיים ביום.
הכנת הלחם
- טוחנים את הגרגירים הנבוטים במטחנת בשר.
- מוסיפים מלח, שמן, סוכר, שמרים ומערבבים.
- מוסיפים מים לאט לאט עד לקבלת בצק (ייתכן שלא תצטרכו את כל חצי הכוס, הבצק אינו צריך להיות נוזלי מדי).
- משאירים את הבצק להתפחה לשעה במקום חמים.
- מחלקים לשתי תבניות אינגליש קייק ומתפיחים עוד 15 דקות.
- אופים כ־45 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.