החומרים:
1 כוס (200 גרם) טחינה
1 כוס (200 גרם) שמן קוקוס
כ־4 כוסות קמח כוסמין מלא מנופה (או קמח כוסמין לבן)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
ככוס ממרח תמרים– במקור כתוב 250 גרם ממרח תמרים.
חופן אגוזי מלך טחונים
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל החומרים לבצק, ומניחים למשך כשעה במקרר.
- מוציאים מהמקרר, ואם צריך מחכים כמה דקות עד שהבצק יפשיר ויהיה נוח לעבודה.
- מערבבים את הממרח עם האגוזים.
- יוצרים כדור קטן מהבצק, יוצרים גומה בתוכו, ממלאים במעט מילוי התמרים וסוגרים בחזרה לכדור.
- מסדרים את הכדורים על מגש אפייה ויוצרים צורה של מעמול בעזרת מזלג.
- אופים במשך כ־15 דקות על חום בינוני,
מצננים ומעבירים בעדינות לקופסה.