החומרים לבצק:
1/2 3 כוסות קמח מלא
3/4 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
1 כפית חומץ
4 כפות סוכר קנים
2 סוכר וניל
קורט מלח
החומרים למלית:
12 תפוחי גרנד
1/2 כוס מיץ ענבים או תפוזים
50 גר’ חמוציות
1/2 כפית קינמון
50 גרם אגוזי מלך או פקאן, קצוצים גס (להשמיט בר”ה)
אופן ההכנה:
מעבדים את חומרי הבצק לבצק חלק ונוח לעבודה. מחממים בינתיים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. שמים את פרוסות התפוחים בסיר, מוסיפים את מיץ הענבים והחמוציות ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-20 דק’ עד שכל הנוזלים מתאדים והתפוחים רכים. מצננים מעט ומוסיפים את הקינמון ואת האגוזים.
מכינים את השטרודלים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. חותכים נייר אפי’ה ל-3 רצועות בגודל 15*40 ס”מ. מרדדים כל חלק של הבצק על רצועה של ניר אפי’ה מלבן באורך 30 ס”מ וברוחב 10 ס”מ. מניחים באמצע כל מלבן, לאורכו, שליש מכמות המלית ומקפידים להשאיר שוליים בגודל 3 ס”מ מכל צד. בעזרת סכין חותכים פסים אלכסוניים משני צידי המלית וקולעים את פסי הבצק על המלית לסירוגין, כמו צמה. אפשר גם כמו שהוסבר בהקדמה, לקפל את שולי הבצק מעל המלית ולהפוך כשהתפר כלפי מטה.מרימים את רצועת הניר עם השטרודל עליה ומניחים אותה על התבנית. מכינים כך גם את שני חלקי הבצק האחרים.
מברישים את השטרודלים בביצה טרופה, מפזרים עליהם מעט סוכר דמררה ואופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות. בעזרת מרית מעבירים את השטרודלים החמים בזהירות למגש כדי למנוע הידבקות של העוגה לניר.