החומרים:
1/2 חבילה חסה
1 מנגו בשל
1/4 רימון
מעט מלח
כף מיץ לימון
שקית סטיביה
כף שמן זית
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את החסה, מייבשים וחותכים לפיסות. חותכים את המנגו לחתיכות בקוטר 2 ס”מ. מפרידים את גרגרי הרימון מהקליפה. מערבבים את החסה, המנגו, גרעיני הרימון, ושאר החומרים. מגישים מיד ונהנים.
חסה עם כל דבר
הידעת? סלט חסה סובל כמעט כל תוספת כמעט שתוסיפי לו. כך תוכלי גם לגוון בסעודות החג ללא הרבה מאמץ – פשוט הגישי בכל סעודה סלט חסה עם תוספת שונה. למשל:
-
סוגים שונים של ירקות – עגבניות שרי, קולרבי, גזר, כרוב לבן או סגול, עלים שונים ועוד הרשימה ארוכה. אפשר סוג אחד של ירקות, או כמה מעורבים, הכל לפי הטעם ובעיקר לפי המצאי במקרר.
-
תוספת אפשרית נוספת היא דווקא פירות שונים – תפוחים, מנגו, ענבים חצויים, דובדבנים, אפרסקים ועוד ועוד, שוב לפי העונה והמלאי.
-
סוגים שונים של שקדים או אגוזים (עדיף לא קלויים, הקליה הורסת את ערכם התזונתי), שלמים או קצוצים גס, שקדים עם קליפה, פרוסים או מולבנים.
-
כנ”ל גרעינים שונים – דלעת, חמניה, שומשום, צנוברים, ועוד.
-
אפשר אפילו להוסיף לסלט סוגים שונים של חלבון – ביצה קשה, נתחי טונה, חתיכות גבינה צהובה או מלוחה בארוחה חלבית, ולהיפך חתיכות קטנות של חזה עוף או פרגית מוקפצים קלות. ואפשר גם חלבון מן הצומח – גרגרי חומוס מבושלים, עדשים מבושלות, טופו ועוד.