החומרים:
6 מנות פילה דג סלמון
2 כמויות רוטב פסטו (ראי מתכון)
כף שמן זית
כף מיץ לימון
רוטב פסטו
איזה מתכון מדהים ורב שימושי! גם ממרח ללחם, גם סלט “לנגב” את החלה בשבת, ואפילו רוטב עדין לסלט, לפסטה, לדגים בתנור ואפילו לירקות אפויים או מוקפצים.
החומרים: (מערבלים הכל בבלנדר ידני)
1 חבי’ עלי בזיליקום מגידול מיוחד ללא תולעים (להשרות 3 דק’ במי סבון ולשטוף היטב)
3 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
מעט מלח
אם הרוטב סמיך מדי, ניתן לדלל בתוספת שמן זית.
הערה: אם לא משיגים בזיליקום אפשר גם עם עשבי תיבול אחרים (פטרוזילי’ה, כוסברה, נענע וכו’), אבל הכי טעים עם בזיליקום.
אופן הכנת הדג:
משאירים בצד חצי כוס רוטב פסטו להגשה. מערבבים את רוטב הפסטו הנותר עם מיץ לימון ושמן זית. מניחים את פילה הסלמון בתבנית, ומורחים את הרוטב על המנות. אופים 1/4 שעה בתנור מחומם ל-200 מעלות בתבנית מכוסה, ועוד 5 דקות ללא כיסוי. להגשה – שמים עיגול רוטב פסטו על הצלחת, ולידו מניחים את מנת הדג.