מצרכים:
שנים-שלושה גזרים מגוררים על פומפיה דקה
כ-כוס וחצי קמח שעורה מלא
חצי כוס שמן קנולה או שמן זית
2/3 כוס חלב שקדים או מים
שתי כפות פשתן טחון
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס אגוזים או שקדים טחונים
כפית סודה לשתיה
חומץ
כפית קינמון
גרידת לימון
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את השמן ואת הפשתן הטחון.
2. מניחים את הסודה על כף ושופכים את החומץ מעל. כשהתערובת תבעבע אפשר להוסיפה לקערה.
3. מוסיפים את שאר המצרכים לקערה ומערבבים היטב.
4. מעבירים את הבלילה לתבניות ואופים במשך כ- 25 דקות בחום בינוני.