מצרכים לחמש פוקצ’ות:
כוס וחצי מים
חצי כוס שמן
כארבע כוסות קמח שעורה
כפית מלח
3/4 כוס מחמצת שאור
אופן ההכנה:
1.מערבבים בקערה שאור, כוס מים, חצי כוס קמח וכפית וחצי סוכר. משאירים במקום חמים למשך כשעה וחצי.
2. מוסיפים מלח, שמן, חצי כוס מים ואת הקמח הנותר. לשים עד לקבלת בצק אחיד ומשאירים להתפחה ללילה (8-9 שעות בחורף, בקיץ מספיקות גם 5-6 שעות).
3. מרדדים את הבצק לפוקאצ’ה.
4. אופים בחום בינוני כחצי שעה.
5.על פוקאצ’ה מוכנה מפזרים זעתר ואם רוצים, מוסיפים עוד קצת שמן זית.