מצרכים לבצק ראשוני:
חצי כוס (80 גרם) מחמצת שאור
2 וחצי (500 מ”ל) כוסות מים
3 (300 גרם) כוסות קמח שיפון
מצרכים לבצק:
2 וחצי כוסות (250 גרם) קמח שיפון
שתי כפות (25 גרם) מלח אטלנטי גס
חצי כוס גרעינים שונים (חמניה, דלעת, פשתן, שומשום)
- מערבבים את כל המצרכים לבצק ראשוני ומשאירים ל-10-12 שעות
- מוסיפים את שאר המצרכים ומשאירים ל-5 דקות
- יוצרים שנים-שלושה כיכרות לחם ומתפיחים שעה-שעה וחצי.
- חורצים ואופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות
- מנמיכים את התנור ל-170 מעלות ואופים עוד 30-40 דקות
טיפ – עדיף לא להשתמש בקמח בעיצוב הכיכר אלא להרטיב עם קצת מים את משטח העבודה ואת הידיים לפי הצורך.