שתי כוסות גרגירי שיפון
כוס קמח שיפון
חצי כוס מחמצת שיפון
כפית מלח
להכנה יום לפני:
- משרים גרגירי שיפון בכחמש כוסות מים ללילה.
- מסננים ומבשלים בשתי כוסות מים כשעה (אם יש צורך מוסיפים מים)
הכנת לחם:
- טוחנים חלקית את גרגירי השיפון (כחצי מהגרגירים צריכים להישאר שלמים)
- מוסיפים קמח, שאור, מלח.
- מערבבים ומשאירים לכחצי שעה
- מעבירים את הבצק לתבנית אפיה ללחם
- מתפחים כשעה וחצי
- אופים שעה ב-200 מעלות חום.
- לאחר מכן עוד 4 שעות ב-160 מעלות
- משאירים להצטנן בתנור (לא לפתוח את התנור) לפחות 3-6 שעות.
- מצננים סופית ושומרים בכלי אטום.