לארוחת הבוקר הזו דרושים:
- בלנדר
- מצרכים – כפי שיפורט להלן
- 5 דקות
- רצון להיות בריאים , להרגיש טוב ולהיראות טוב.
מה נותנת לנו ארוחת הבוקר הזו?
- פתיחה טובה ליום
- כמות מכובדת של ויטמינים ומינרלים- לחיזוק והזנת הגוף.
- כלורופיל (הירוק בעלים)- לטיהור הדם והכבד מרעלים.
- שפע נוגדי חימצון (או בשמם הלועזי – אנטי אוקסידנטים) – להאטת תהליכי הזדקנות, הגנה על כלי הדם, חיזוק מערכת החיסון, ומניעת סרטן.
- בית מרקחת שלם של פיטוכימיקלים- חומרים טבעיים שמסוגלים למנוע ולטפל בכל סוגי המחלות שנתקלתם בהם: מנזלת ועד מחלות קשות.
נוגדי החימצון והפיטוכימיקלים צובעים את הירקות והפירות, ולכן העיקרון שלנו יהיה עיקרון הצבעוניות- נשלב צבעים שונים ביחד.
לכל צבע התרומה הבריאותית שלו, והרקמות בגוף עליהן הוא הכי משפיע.
את הירוק כבר הזכרנו כמנקה רעלים.
הסגול בעיקר מחזק כלי דם, מגן על העורקים מהזקטי טרשת, ותורם לגמישות וחוזק העצמות, הגידים והעור.
הצהוב טוב לעיניים.
הכתום עוזר לחדש ריריות במערכת הנשימה והעיכול.
האדום הוכר כמסייע לבעיות ערמונית של גברים, ואף מונע סרטן הערמונית.
והלבן מיטיב עם הריאות והכבד.
אנחנו רוצים השפעה מיטיבה בכל הגוף.
יתרה מזו- לפיטוכימיקלים יש פעולה סינרגיסטית: אחד מעצים את פעולת השני. לכן נשלב את הצבעים ביחד.
זה נכון גם לשייק וגם לסלטים ותבשילים של ירקות- כמה שיותר צבעוני- כך יותר בריא!
ראשית הכנת שייק הבוקר שלנו, היא ההצטיידות. ברשימת הקניות שילבתי דגשים מועילים לכל סוג דם. בררו את סוג הדם של בני המשפחה (או לפחות אלה שישתו את השייק…) וצאו לדרך.
בקניות הבאות, רשמו לכם בפתק את המצרכים הדרושים:
- נבטים.
בסופר ובירקני תמצאו בדרך כלל את הנבטים הסיניים (עבים) ונבטי האלפלפה (דקיקים). שאר הסוגים מצויים בבתי הטבע. הנבטים אינם מרוססים ואינם נגועים בחרקים. דרושה רק שטיפה לפני השימוש .
מועיל לכולם: נבטי ברוקולי
מועיל לסוג O, A- נבטים סיניים (נבטי מש)
מועיל לסוג A, B, AB- נבטי אלפלפה
מועיל לסוג O, A- נבטי צנונית
מועיל לסוג A- נבטי חמניה
- גרגרי יער קפואים.
בסופרים בדרך כלל יש את המותג ‘בודק’.
בבתי הטבע תמצאו גם את המותג ‘מאמא מרי’ .
יש להוציא את החבילה להפשרה מבעוד מועד. אפשר פשוט בערב קודם להעביר מהמקפיא למקרר, ובבוקר להוציא. לשייק קטן של חצי בלנדר- להשתמש בתכולת חצי קופסה (הכוונה לקופסה 300 גרם של ‘מאמא מרי’. אם יש לכם שקית גדולה יותר של בודק, נא חשבו כמויות בפרופורציה הזו). החצי השני ימתין במקרר עוד יום.
מועיל לכולם: פטל שחור, דומדמניות שחורות, דומדמניות אדומות, אוכמניות כחולות, אוכמניות צהובות, דובדבנים.
מועיל לסוג A, B, AB- אוכמניות שחורות, תערובת גרגרי יער.
- עלים ירוקים כהים.
בחרו מבין תרד, עלי מנגולד, קייל
- שאר ירוקים כמו חסה, סלרי, עלי בייבי, פטרוזיליה וכוסברה הינם מאד מרוססים. אם יש באפשרותכם להשיג גידולי מים (גידול הידרופוני)- הם יתקבלו בברכה בשייק.
עדיף לוותר על עלים עם חומרי הדברה, כי ניזקם גדול מתועלתם.
בקיבוץ הדתי בארות יצחק , ‘עלי בודק’ מגדלים עלים על מים במתחם סגור, ללא נגיעות חרקים וכמעט ללא צורך בחומרי הדברה. יש רק לשטוף לפני השימוש. העלים בכשרות בד”צ מחזיקי הדת. היצרן אינו משווק לרשתות השיווק אלא רק למפיצים עצמאיים, ובשיווק ישיר לשכנים שמתארגנים להזמנה משותפת. אני ושכני מפתח תקוה למשל, מחברים הזמנות כל שבוע, ואחד מאיתנו נוסע להביא לכולם.
לברור התארגנות כזו או קיום מפיץ באזורכם, נא התקשרו לעלי בודק 03-9099251.
- גרגרי צ’יה. נמכר בכל בתי הטבע.
- חמאת אגוזים/ שומשום/ בוטנים טבעית. יש בכל בתי הטבע.
אם אתם קונים חמאת בוטנים מהסופר, ודאו ברכיבים שמכיל בוטנים לבד, וללא תוספות סוכר וחומרים נוספים.
מועיל לכולם: חמאת אגוזים, חמאת שקדים
מועיל לסוג A, AB- חמאת בוטנים
מועיל לסוג O, A- חמאת שומשום. חמאת השומשום צרכה להיות משומשום מלא. עוד יותר משובח- משומשום מונבט.
- כממתיק: רכז תפוחים טבעי וללא סוכר, למשל: פרי קטיף או B&D
ולהכנת השייק:
ממלאים חצי בלנדר בעלים ירוקים קרועים גס
מוסיפים חצי חבילה גרגרי יער קפואים
חצי חבילת נבטים
כפית גרגרי צ’יה
2 כפות חמאת אגוזים/ שקדים/ שומשום. בהעדר חמאת אגוזים קנויה, אפשר להשרות 5 אגוזים במים, לשבור ולהוסיף לבלנדר.
אפשר לחתוך פרי העונה לקוביות ולהוסיף.
לטחון בבלנדר 2 דקות. לטעום ולהוסיף רכז תפוחים לפי הטעם.
הכמות מספיקה לארבעה שוחרי בריאות, או למשוגעים כמוני ששותים לבד את כל הכמות…
לשתות בלגימות קטנות וליהנות מתחושת הבריאות הפושטת בכם…
השייק הזה ישביע אתכם לזמן מה, וכדאי לדחות את ארוחת הבוקר עד לזמן שתחושו שוב רעב.
מי שזמנו קצר בבוקר, יכול להכין את השייק בכל שעה אחרת ביום.
האופיטמלי זה שתות מייד לאחר ההכנה. אז ריכוז הויטמינים בשיאור. אך אם הכנתם כמות גדולה ואין מי שישתה0 אנא העבירו לבקבוק זכוכית ושימרו במקרר עד 24 שעות.
טיפ אחרון לגבי ניקוי הבלנדר: מייד כשסיימתם למזוג את השיק, שיטפו את הבלנדר במים ושימומ לייבוש. השאריות יורדות בקלי קלות. אם תתנו לבלנדר לעמוד אפילו חצי שעה, השאריות מתייבשות ונדבקות, ואז יש כבר עבודה לשפשף ולנקות את הבלנדר.