אם יש לכם מסחטת מיצים ואתם נוהגים להכין מיצים סחוטים, יוגורט-פרי קפוא הוא דרך מצוינת להשתמש בשאריות הפרי שנותרות לאחר הכנת מיץ סחוט.
החומרים:
½ כוס (125 מ”ל) מיץ פרי
2 כוסות (500 מ”ל) פרי חתוך לחתיכות קטנות, קר או קפוא, או שאריות פרי קרות או קפואות
1 כוס (250 מ”ל) יוגורט טבעי
2 כפות (25 מ”ל) דבש (לבחירתכם)
3 כוסות (750 מ”ל) קוביות קרח
פירות מתאימים: בננה, תפוז, תותים, דובדבנים, מנגו, קיווי, ענבים, לימון, אבטיח, מלון וכדומה.
אופן ההכנה:
הכניסו למעבד המזון את המיץ, הפרי החתוך/שאריות הפרי, היוגורט, הדבש (אם החלטתם להוסיפו) וקוביות הקרח. סגרו היטב את המכסה.
הפעילו את המעבד במהירות נמוכה והגבירו בהדרגה למהירות מרבית, למשך 60-30 שניות בלבד. הגישו מייד.