החומרים:
4 לימונים
½ כוס (125 מ”ל) עלי מליסה רפואית דחוסים מעט
2 כוסות (500 מ”ל) מים רתוחים
1/3 כוס (75 מ”ל) דבש
אופן ההכנה:
בדקו את קליפת הלימון כדי לוודא שאין עליה כנימות.
גררו את קליפתו של לימון אחד והניחו בצד.
סחטו את הלימונים במסחטה חשמלית או ידנית.
קצצו את עלי המליסה הרפואית.
הכניסו לקערה את המים, מיץ הלימון, קליפת הלימון, המליסה הרפואית הקצוצה והדבש. ערבבו ושימו בקעריות פלסטיק לשימוש רב-פעמי.
* תוכלו להחליף את מיץ הלימון במיץ תפוזים ולקבל שלגון תפוז.
אם יש לכם מסחטת מיץ אתם יכולים להכין שלגונים בטעמים שונים: תפוחים, גזר, סלק ועוד.
* כדי לגמול ילדים משלגונים תעשייתיים, הכינו את המתכון בתוספת 3-2 כפות (45-25 מ”ל) דבש
נוזלי, ובהדרגה הפחיתו את כמות הדבש שאתם מוסיפים.
* אם בשל בעיה בריאותית הומלץ לכם ליטול צמח מרפא מסוג כלשהו, ניתן להכין תה מצמח זה, לסננו
ולערבבו במיץ הפירות שמשמש להכנת השלגון. באותו האופן אפשר גם להכין שלגון תה ירוק!