קרם שמנת בסיסי ממקדמיה
חומרים:
כוס מקדמיה שהושרו כ־6-8 שעות
כוס מים טהורים
רבע כפית וניל
כפית דבש או מייפל
אופן ההכנה:
לערבב בבלנדר עד למרקם קרמי ולסנן דרך מסננת צפופה.
ניתן לשמור בקירור כשלושה ימים.
טראפלס / פרלינים מעולים
מתכון זה הוא מתכון בסיס לכל קינוח שוקולדי שמצריך מרקם של גנאש. אחוזי השומן הגבוהים שבאגוזי הקשיו מחליפים את השמנת המסורתית באופן מושלם, והופכים את הטראפלס האלו לאחד הקינוחים הטבעוניים הקלים המהירים והטעימים ביותר.
החומרים:
לכמות של כ־30 טראפלס בגודל 2 ס”מ או כ־15 פרלינים גדולים:
200 גרם שוקולד מריר 60% קקאו ומעלה לטעם של טראפל מריר יוקרתי
1 כוס אגוזי קשיו לא קלויים
¼ כוס מים רותחים
לציפוי: אבקת קקאו
אופן ההכנה
משרים את אגוזי הקשיו הלא קלויים במים רותחים לפחות לחצי שעה. ההשריה במים עוזרת לרכך את הקשיו ותורמת למרקם הקרמי בסוף. ככל שנשרה יותר כך קרם הקשיו יהיה חלק יותר.
טוחנים את האגוזים שהושרו בעזרת בלנדר מוט, בהתחלה רק את האגוזים ולאחר כמה שניות מתחילים להוסיף את המים כף אחר כף. צריך להתקבל מרקם דומה לקרם לעוגה, סמיך, אך עם זאת מחליק מהכף.
ממיסים את השוקולד: מוסיפים כשלוש כפות קרם קשיו לשוקולד שבור לקוביות וממיסים בפולסים במיקרו 20 שניות כל פעם. מי שלא משתמש במיקרוגל, יכול להמיס בסיר הנתון בתוך סיר מים, מעל האש.
מוסיפים את יתר קרם הקשיו לשוקולד המומס ומערבבים היטב.
כעת יש לקרר את תערובת השוקולד במקפיא למשך חצי שעה. ניתן להקפיא בתוך תבנית סיליקון לפרלינים, או, אם אין לכם, לצפות קופסה מרובעת בניילון נצמד, ולשפוך לתוכה את התערובת, כך שתהיה ניתנת לשליפה.
שולפים את התערובת שהתקשתה, חותכים לריבועים או מכדררים לכדורים. מצפים באבקת קקאו.
בתערובת השוקולד ניתן להשתמש גם להכנת ציפוי לעוגה, כמילוי לטארט שוקולד ללא אפייה, לעוגת שוקולד חמה, ועוד.