תפוצי’פס בסיסי, בטעם טבעי
רכיבים
1 ק”ג תפוחי אדמה
חצי כוס שמן צמחי עמיד בחום גבוה (קנולה, למשל). נוח וחסכוני להשתמש בבקבוק להתזה.
מלח.
אופן ההכנה
- פורסים את תפוחי האדמה במקלף / במנדולינה (לא זו שמנגנת. מדובר במשטח חיתוך שסכין קבועה בו, לחיתוך דקדק ועדין) / בדיסקית הדקה של מעבד המזון. פרוסות דקיקות הן סוד ההצלחה לצ’יפס פריך.
- שוטחים מעל תבנית משומנת, שופכים (או מתיזים) את השמן, ומערבבים היטב.
- אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות, בתכנית טורבו. הופכים את הפרוסות ואופים 10 דקות נוספות.
אפשרות נוספת – הכנה במיקרוגל: שוטחים על צלחת משומנת ואופים 3-6 דקות, תלוי בעוצמת המיקרוגל, עד שתפוחי האדמה יחלו להשחים.
- בעודם חמים זורים את המלח ומחכים עד שיצטננו. אפשר גם להוסיף את המלח או התבלינים לתערובת עם השמן. הטעם מעט שונה. בחרו את האפשרות המועדפת עליכם.
גיוונים מעניינים וטעימים לצ’יפס
תפוצ’יפס בתיבול עדין
לערבב עם השמן לפני האפיה:
2 כפיות מלח
1/8 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת שום
תפוצ’יפס חריף אש
להוסיף לתערובת התיבול העדין אבקת צ’ילי
תפוצ’יפס בטעם גבינה
יחד עם השמן והמלח להוסיף גם גבינת פרמזן מגוררת
תפוצ’יפס שורשים – צבעוני ומרשים
במקום תפוחי אדמה ניתן להכין באותה צורה:
פרוסות קולורבי, גזר, או סלק.
חשוב שהפרוסות תהיינה דקיקות, אחרת הצי’פס לא יהיה פריך.
לתבל במלח.
מומלץ מאוד לנסות!